Fiscaal sparen

Pensioensparen

U kan pensioensparen met een belastingvoordeel vanaf uw 18de tot en met uw 64ste. U stort dan regelmatig een bedrag op een pensioenspaarverzekering of in een pensioenspaarfonds. We helpen u de keuze te maken tussen de twee mogelijke beleggingsformules. De juiste keuze is zeer belangrijk. Beleggingsfondsen kunnen grote verschillen tonen. Na onderzoek blijkt dat er fondsen mogelijk zijn met een jaarlijkse return van meer dan 6%. Deze fondsen vind je sneller onder tak 23 bij een verzekeringsmaatschappij dan in een fonds bij de bank. Het maximum bedrag voor pensioensparen bedraagt €940 per jaar.

Langetermijnsparen

Sparen voor lange termijn, zo eenvoudig is langetermijnsparen te verklaren. In principe spaart u, net zoals bij pensioensparen, voor wanneer u op pensioen gaat. En ook hier geeft de fiscus u een mooi voordeel in de vorm van belastingsvermindering. Een zaak waar u echter wel rekening mee moet houden is dat de rubriek (1353/2353) waar u langetermijnsparen moet invullen ook dient voor de aftrek voor de kapitaalsaflossingen van een woningkrediet. Het maximumbedrag voor langetermijnsparen bedraagt €2260 per jaar.

Vraag meer informatie aan

Wilt u meer informatie over pensioensparen. Vraag dan vrijblijvend informatie aan. Wij kunnen zowel per mail als tijdens een persoonlijk gesprek de verschillende mogelijkheden toelichten.