Optimaal fiscaal sparen

Pensioensparen

Een interessante formule van fiscaal sparen, is pensioensparen. En dat is niet onlogisch. Pensioensparen biedt u de mogelijkheid om een reserve aan te leggen voor later en tegelijk te genieten van een fiscaal voordeel. Met pensioensparen kan u een belastingvoordeel krijgen vanaf uw 18e tot en met uw 64ste. U stort dan regelmatig een bedrag op een pensioenspaarverzekering of in een pensioenspaarfonds. We helpen u de keuze te maken tussen de twee mogelijke beleggingsformules. De juiste keuze is zeer belangrijk. Beleggingsfondsen kunnen grote verschillen tonen. Na onderzoek blijkt dat er fondsen mogelijk zijn met een jaarlijkse return van meer dan 6%. Deze fondsen vind je sneller onder tak 23 bij een verzekeringsmaatschappij dan in een fonds bij de bank. Het maximum bedrag voor pensioensparen bedraagt € 940 per jaar.

Langetermijnsparen

Een andere mogelijkheid om fiscaal te sparen is langetermijnsparen. Wat is het voordeel hiervan? Bij langetermijnsparen spaar je via een levensverzekering en dat levert je een mooi jaarlijks belastingvoordeel op. Je recupereert afhankelijk van je inkomsten tot 30% van het gespaarde bedrag via de personenbelasting. In principe spaart u, net zoals bij pensioensparen voor wanneer u op pensioen gaat. En ook hier geeft de fiscus u een mooi voordeel in de vorm van belastingvermindering. Een zaak waar u echter wel rekening mee moet houden is dat de rubriek (1353/2353) waar u langetermijnsparen moet invullen ook dient voor de aftrek voor de kapitaalaflossingen van een woningkrediet. Het maximumbedrag voor langetermijnsparen bedraagt €2260 per jaar. Wil je dat we je langetermijnsparen ook fiscaal optimaliseren? Neem dan zeker contact op.

Wilt u meer informatie over fiscaal sparen?

Wilt uweten hoeveel belastingvermindering u jaarlijks kunt realiseren op basis van uw beroepsinkomen of pensioen? Doe dit met onze formules voor pensioensparen en langetermijnsparen. Onze adviseurs staan altijd klaar met persoonlijk advies op maat!